Håller tummarna!!

I veckan vet jag om det blir av med en liten resa eller inte. Hur underbart ser inte detta ut? Himla mys! Har kollat med FK & allt om hur de funkar med sjukskrivning & utlandsresa & allt verkar funka bra. Skulle vara så himla härligt att ladda upp batterierna inför rehab (rehab inför rehab? ^_^) såhär. Bara njuta av värmen & lugnet. Vi blir 5 vuxna & 1 barn som åker i så fall, borta en vecka. Vart undrar ni? Jo Gran Canaria! A M A Z I N G.
 
Håll tummarna för mig är ni gulliga! :D
 
 
XOXO, Legosmurf Kommentarer
Anonym

Vad för rehab?

Svar: Arbetsträning efter långtidssjukskrivning, för att sakta men säkert ta sig ut & få ett arbete igen..
legosmurf.blogg.se

2016-02-29 18:12:24
Anonym

Jag förstår. Vad gör man för typ av arbete då? Får man lön?

Svar: Får nått som heter rehabiliteringsbidrag från Fkassan. Man är ute & testar på vad man både fysiskt & mentalt klarar av efter en sån lång sjukskrivning. Jag som dessutom vart sjukskriven för ångest & depression ska inte försöka mig på något som är stressrelaterat. Inom kommande framtid så kommer små möten med AMS bokas in där vi pratar & kollar möjligheter för just mig ut i arbetslivet igen. Platser, tider & hur det lättast blir för mig att återgå utan att krascha igen & hamna på ruta ett. Jag klättrar på väggarna rent mentalt här hemma av dåligt samvete pga min sjukskrivning, men jag får lite acceptera att jag inte mår helt bra & göra så gott jag kan för att komma på fötter igen & kunna "dra mitt strå" när jag är redo för det. & hitta en plats som passar mig, såklart. :) Det är de vi ska fixa nu, leta plats & sen får jag vara där några timmar i veckan till att börja med & öka på eftersom.
legosmurf.blogg.se

2016-03-01 19:17:25
Anonym

Så du blev sjukskriven för utmattningsdepression pga för hård press på tidigare arbetsplats?

Har AMS arbetsplatser som tar emot eller söker man en arbetsplats själv?

Svar: Nej jag blev sjukskriven p.g.a ångest & depression i samband med vantrivsel på jobb, 3 större sjukdomar i familjen (cancer, hjärtflimmer & njursvikt) & press från nya familjen som jag inte riktigt visste hur jag skulle bearbeta utan att göra det värre. Jag kraschade mentalt & fick ångestattacker bara av att tänka på att kliva upp om mornarna..

Man letar platser själv, men AMS har vissa ställen där man kan utföra delmål. Som i min sits så är delmålet att lämna tryggheten i hemmet & faktiskt ta mig ut & arbeta runt folk. Så troligtvis så hamnar jag på nå ställe där jag först får träna på att bara vara runt folk utan att känna press att arbeta. Göra nå skoj som lockar ut mig utan att framkalla ångest, finns ett ställe här där man får sitta & vara kreativ dagarna långa. Så det skulle nog va nått bra för mig att börja med. Vill ogärna hamna på ruta ett igen & få börja om med skiten.. Vill ut, vill få ett jobb & känna att jag med gör nytta för vår familj & inte bara min fästman. Tar på samvetet att va sjukskriven.. Jag mår dåligt för att jag mår dåligt, hur ironiskt är inte det..?
legosmurf.blogg.se

2016-03-02 19:47:20
Anonym

Men det är själva situationen att arbeta som gör att du får ångest, vad för behandling har du haft under sjukskrivning? Yoga? Någon typ av terapi? KBT är ju framgångsrikt vid ångest.

Svar: Ja det är väl iofs sant. Jag är rädd att misslyckas & göra min framtida arbetsgivare besviken på mig.. Tror jag har för höga krav på mig själv, men har alltid vart så. Min perfektionism har alltid vart så att jag aldrig vart nöjd med det jag gör & då är ja rädd andra tycker likadant. Haft kuratorbesök & "självterapi" i form av pyssel. Slappna av, skapa & koppla bort omgivningen har hjälpt mycket när ja mått piss. Nu ska ja på möte i morgon igen så då får vi de vad nästa steg är.
legosmurf.blogg.se

2016-03-07 07:59:25
Anonym

Du kanske inte ska jobba med människor. Finns ju mkt annat att göra.

Svar: De e de vi ska komma underfund med nu under arbetsträningen, vad det är jag ska göra för att må bra & inte hamna här igen :)
legosmurf.blogg.se

2016-03-30 17:42:11

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: